Vážení zákazníci. Chceme Vás upozornit na to, že z důvodu povodní se mohou Vaše zásilky zpozdit. Sledujeme situaci a balíčky posíláme dle stavu. Děkujeme za pochopení a všem zasaženým posíláme spoustu sil!! Slavíme 2. NAROZENINY! 🎉 Se slevovým kódem “mamenarozeniny2” nakoupíte s 12% slevou po celé září. 🤍 V případě nejasností co nakoupit a jak pečovat o ekzém navštivte NÁŠ BLOG! Najdete tam všechny potřebné informace a postupy v péči.

Horká voda a její vliv na ekzém

O tom, že má voda vliv na ekzém, ví asi každý. Proč tomu tak je si vysvětlíme, na webu ale najdete článek o vodě a myslím si, že stojí za přečtení. Najdete ho ZDE.

Lidské tělo bez vody nemůže žít. Potřebujeme ji nejen k uspokojení žízně, ale také proto, že obsahuje minerály a další látky, bez kterých by organismus okamžitě selhal. Samotná voda nám neškodí!! Škodí nám chemické látky, které jsou ve vodě proto, aby ji zbavily bakterií a dalších mikroorganismů, které by nám mohly způsobit zdravotní potíže. Tyhle látky bohužel ale u citlivých jedinců způsobují ekzém a nebo mohou být spouštěčem. Navíc, čím více se zahřejí, tím sílí jejich účinnost a tím větší mají vliv na pokožku a vlasy.

Jaká je tedy fyziologie kůže a jak to vlastně probíhá?

Suchá kůže není fyziologická. Pokud byste její část dali pod mikroskop, viděli byste drobné trhlinky a prasklinky. Našim cílem je tyto trhlinky správně opečovat a proto je zapotřebí starat se o kůže se šetrnými výrobky, které podpoří naše tělo, aby se pokožka sama zregenerovala a přestala být suchá. V momentě, kdy na takto "poraněnou" kůži začne působit horká voda společně s látkami, které vysušují a jsou ve vodě obsaženy, pokožka začne být ještě více suchá. Bohužel velká většina sprchových gelů obsahuje látky, které jsou dráždivé, ve spojení s horkou vodou je pokožka opakovaně drážděna a další fází po suché pokožce je začervenání. Je to známka toho, že pokožka už nezvládá samoregeneraci a už se působení látek nedokáže dál bránit. Začervenání neboli podráždění společně se suchou kůží začne svědit a problém je na světě. Každy v tu chvíli přemýšlí stejně a na takto poraněnou pokožku začne dávat krémy, které ale obsahují podobně dráždivé látky, jako jsou ve sprchovém gelu a výsledkem je svědění, zhoršování, bolest a už máme ekzém. Dost často tedy může být spouštěčem právě jen voda a špatná péče. 

V momentě, kdy se Vám po těle udělají tyto červené citlivé rány (ekzém), je potřeba je zahojit opakovanou aplikací zinkové masti, která udělá ochranný film na pokožce, zabrání působení cizích látek a díky tomu se pokožka začne sama hojit a tvořit novou kůži, tzv. šupinky. Jakmile se Vám utvoří šupinky a nová kůže, pak teprve můžete promazávat.

Navíc, miminka mají epidermis málo vyvinutou a kožní bariéra je vysoce propustná. Vstřebávání látek a propustnost pokožky je mnohem větší než u dospělých. V tomto případě je tedy potřeba dětskou citlivou pokožku nezatěžovat zbytečnou kosmetikou a ideálně je mýt pouze vodou. Pokud chcete zabránit působení látek ve vodě, můžete přidávat do koupele sůl MeineBase. Svým pH nahrazuje plodovou vodu, do očí nepálí a miminkům prospívá. Její samoregenerační funkce díky obsahu minerálů stačí na to, aby nebyla pokožka suchá a miminka není potom potřeba ani mazat. Je to skvělá prevence u dětí, u kterých je riziko, že zdědí ekzém od svých rodičů. Stačí kávová lžička do každé koupele.

 

ProtožeJsi_články (5)

 

Navíc, každý dědíme jiný druh pokožky. Někdo se rodí jako tmavší typ a pokožku má pevnější, někdo je světloučký a celoživotně bojuje se suchou pletí. Pečujte tedy o pokožku s přípravky, které jsou opravdu přírodní. Čtěte prosím složení!

Veronika (1)_1

Zpět do obchodu