Vážení zákazníci. Chceme Vás upozornit na to, že z důvodu povodní se mohou Vaše zásilky zpozdit. Sledujeme situaci a balíčky posíláme dle stavu. Děkujeme za pochopení a všem zasaženým posíláme spoustu sil!! Slavíme 2. NAROZENINY! 🎉 Se slevovým kódem “mamenarozeniny2” nakoupíte s 12% slevou po celé září. 🤍 V případě nejasností co nakoupit a jak pečovat o ekzém navštivte NÁŠ BLOG! Najdete tam všechny potřebné informace a postupy v péči.

Jak pečovat o ekzém s kosmetikou protože JSI

Tento návod je informativní a univerzální, pokud potřebujete poradit s výběrem v konkrétních případech, zde jsou odkazy na konkrétní články :-)

 

https://www.protozejsi.cz/blog/pece-o-detskou-citlivou-pokozku/ ekzém na těle u miminek a malých dětí

https://www.protozejsi.cz/blog/pece-o-oblicej-u-novorozencu-a-malych-deti/ ekzém v obličeji u miminek a malých dětí

https://www.protozejsi.cz/blog/novorozenecka-seborea/ 

https://www.protozejsi.cz/blog/sucha-pokozka--jak-o-ni-pecovat-s-kosmetikou-protoze-jsi/

https://www.protozejsi.cz/blog/jak-pecovat-o-suche-a-popraskane-ruce/ ekzém na rukou 

https://www.protozejsi.cz/blog/jak-pecovat-o-nohy-a-popraskane-paty/

 

 

Řada na ekzém obsahuje zklidňující hydratační krém, zinkovou mast a balzámy.


Zinková mast
se používá na rudá, červená, podrážděná ložiska a na prasklinky v okolí ekzému. Tlumí svědění a hojí místa, která jsou podrážděná, do krve rozškrábaná a popraskaná. Zklidňuje a zaceluje prasklinky na kůži v řádech hodin. Je tedy potřeba všechna podrážděná místa zklidnit zinkovou mastí, stáhnout zarudnutí tak aby zesvětlalo, místečka vysušit a zastavit další zhoršování. Ve své podstatě je potřeba udržovat neustále na pokožce ochrannou vrstvu se zinkovou mastí a zabránit tak dalšímu dráždění. V první chvíli je potřeba mazat opakovaně, několikrát denně, v akutních případech klidně i po hodině. Ve chvíli, kdy začnou červená místa světlat, začnou být suchá a zklidněná a začíná se tvořit nová kůže - začínáme pokožku promazávat pečujícím tělovým balzámem (u miminek a malých dětí, i dospělí) a nebo dračím balzámem (u dospělí). *


Pečující tělový balzám (stejně tak balzám s dračí krví) obsahuje kandelilový vosk, který utváří na pokožce ochranný film a chrání tím pokožku před vysoušením a popraskáním. Jakmile tedy kůži vysušíte zinkovou mastí a buď je vidět, že je kůže ještě lehounce růžová a zároveň suchá a nebo zinková mast vysušuje moc, aplikuje se na pokožku dle potřeby pečující tělový balzám. Přes balzám pak můžete ještě podle potřeby aplikovat zinkovou mast všude tam, kde je to růžové a nebo tam, kde pokožka není ještě úplně dohojená a balzám samotný nestačí. Pečující tělový balzám odstraní suchost kůže od zinkové masti, zvláčňuje, zabraňuje popraskání a dohojuje drobná místečka. Pokožka se díky balzámu zvláční a připraví se na aplikaci zklidňujícího hydratačního krému, který kůži zhydratuje, ulevuje od svědění, promazává a opečuje. Důležité je vědět to, že krém se aplikuje na kůži, která je pouze suchá a zacelená a před aplikací dostatečně ošetřená.


Zklidňující hydratační krém je složený z bio mangového másla a slunečnicového oleje. Díky přesnému a důkladnému spojení mangového másla s dobrým poměrem vody je jeho účinnost v péči o ekzematickou pokožku vysoká. Ulevuje od svědění, hydratuje, promazává a můžete ho používat dlouhodobě. Je non toxic, tedy úplně bez syntetiky, nicméně na místech, kde je ekzém hodně podrážděný, může pálit, anebo drobně štípat. Je to jev, který je způsoben vysokým poměrem vody a přírodním konzervantem, který se skládá ze dvou kyselin. Citlivost a pálení je velice individuální, v převážné většině případů k tomu ani nedochází. Krém se musí aplikovat na zahojenou kůži! Zahojení docílíte buď aplikací zinkové masti anebo balzámů. U miminek a malých dětí může být pálení někdy problém, proto je tedy vhodné, předtím než začnete mazat samotný krém, zkontrolovat všechna místa po těle, zda jsou zahojená a v případě, že si nejste jistí, můžete pokožku a celé tělo ošetřit několikrát jedním z balzámů, které jsou v nabídce a nebo čistým bambuckým a nebo mangovým máslem. Také lze případnému pálení předejít tak, že se před začátkem aplikace všechna místa, kde si ještě nejste jistí, ošetříte slabounce do vpití zinkovou mastí a pak až nanesete krém. Krém se aplikuje na pokožku, která je zklidněná a nikde není ani narůžovělá. V případě, že dojde k drobnému štípání či pálení, lze ho zmírnit jemnou tlakovou masáží za pomoci oleje, pečujícího balzámu nebo másla. Pokud se po aplikaci krému sem tam některá místečka objeví a jsou růžová, VŽDY se po krému ještě aplikuje v malé vrstvě zinková mast přes krém. V momentě, kdy jsou místečka už jen suchá, zinková mast se přestane aplikovat.


Jakmile je tedy pokožka zklidněná, aplikuje se samotný hydratační krém dle potřeby.

POZOR! Nedávat krém ve velké vrstvě! Aplikujte pouze to, co pokožka vypije. Jakmile bude miminko namazané příliš, zapaří se a ekzém se buď ještě zhorší, anebo nedojde k požadovanému výsledku. Obzvláště ve chvíli, kdy děti tepleji oblékáme.

Krém můžete jednorázově smíchat i s kvalitním olejem, který máte doma k dispozici. Získáte tak ještě mastnější emulzi, se kterou pokožku krásně promažete a dostanete do ní netoxicky velké množství vody. Zároveň je možné jednorázově smíchat krém i s tělovými balzámy. Balzámy se díky hydrataci lépe vstřebají a nezanechají na pokožce mastný film.

 

* V PŘÍPADĚ, že v počáteční fázi nelze aplikovat zinkovou mast, protože vysušuje příliš, ekzém po ní ještě více svědí, praská a zinková mast má opačný efekt a ekzém se zhoršuje, je zapotřebí promazávat čistými másly a nebo balzámy. Pokud dochází k rychlému hojení, pokožka svědí. Pokud máte tedy ekzém dlouho a pokožka už je hodně a dlouhodobě zraněná, může rychlé hojení a svědění při hojení STAV JEŠTĚ ZHORŠIT. Jedná se zejména o stavy, kdy byl ekzém delší dobu ošetřován kortikoidy a kůže je slabá. Jediný způsob jak ji tedy posílit a ošetřovat jsou tuky a podle stavu zkoušet hydrataci, postupně a individuálně.
 

Doporučuji mrknout na tento článek.

 

OBLIČEJ u miminek se ošetřuje pečujícím tělovým balzámem opakovaně několikrát přes den (ideálně při každém přebalování), hlavně před odchodem ven, balzám chrání před všemi povětrnostními vlivy jako je vítr, déšť, mráz, sluníčko a další. Koupele v soli meine base (1-2 kávové lžičky do každé koupele), opakovaně v průběhu mytí oplachujeme obličej vodou a po umytí aplikujeme opět pečující tělový balzám. Zinková mast se aplikuje pouze přes balzám, POUZE na noc, pouze první 1-3 dny (anebo do doby, než zmizí zarudnutí a začervenání) a pouze tam, kde je to úplně nejvíce rudé, POTÉ SE S APLIKACÍ KONČÍ, a na noc se nadále aplikuje jen balzám. Jakmile je pokožka světlounká, není tak citlivá a je vidět zlepšení, začínáme s hydratací zklidňujícím hydratačním krémem a vždy před odchodem ven chráníme pokožku balzámem, zejména podzim/zima. Používání krému a jeho pravidelnost je pak čistě na Vás :-)

 


Nedoporučuji v průběhu péče s kosmetikou 'Protože jsi' používat jakékoliv jiné kosmetické výrobky! Někdy tělu trvá, než se vzpamatuje, někdy bývají výsledky vidět hned. Je to strašně individuální. Jiné výrobky by mohly péči narušit a nedošli bychom požadovaného efektu. Když byste si nevěděli rady, můžete napsat na telefonní číslo 739667306 či na našem Instagramu či Facebooku.



Veronika (1)_1

Zpět do obchodu