Vážení zákazníci. Chceme Vás upozornit na to, že z důvodu povodní se mohou Vaše zásilky zpozdit. Sledujeme situaci a balíčky posíláme dle stavu. Děkujeme za pochopení a všem zasaženým posíláme spoustu sil!! Slavíme 2. NAROZENINY! 🎉 Se slevovým kódem “mamenarozeniny2” nakoupíte s 12% slevou po celé září. 🤍 V případě nejasností co nakoupit a jak pečovat o ekzém navštivte NÁŠ BLOG! Najdete tam všechny potřebné informace a postupy v péči.

Jak pečovat o nohy a popraskané paty

Další velmi častý problém, se kterým se Vám snažím pomáhat. 

Opakovaně mi chodí zprávy typu co dělat s tím, když máte praskliny na patách a nejde s tím nic dělat. 
 

A tak jsem se pokusila sestavit návod jak o nohy a popraskané paty pečovat.

  • Zaprvé je potřeba zahojit praskliny ( v tomto případě skvěle působí tělový balzám s dračí krví a nebo měsíčkový regenerační balzám, oba balzámy zvláčňují a hezky hojí). Balzám se aplikuje do doby než dojde k zahojení praskliny, tzn. že vidíme, že prasklinka přestala být uvnitř růžová až načervenalá a je zahojená. Pokud by byla prasklina hluboká a bolestivá, aplikujte přes balzám dovnitř a v okolí zinkovou mast. Ideálně na noc a převázat obinadlem a nebo schovat do ponožky. Jakmile se prasklina zatáhne a zklidní se, pokračujeme se samotným balzámem. 

  • V momentě, kdy je prasklina uzavřená a zahojená, začínáme promazávat a hydratovat našim zklidňujícím hydratačním krémem abychom paty co nejvíce změkčili. Zklidňující krém obsahuje panthenol, který proniká do hlubších vrstev pokožky, regeneruje a intenzivně hydratuje, čímž zjemňuje tvrdou kůži na patách a dochází tak k lepšímu hojení. Zklidňujícím krémem promazáváme nohy ráno a večer a dle potřeby můžeme přes krém aplikovat balzám.

  • Jakmile vidíme, že paty začínají být hydratované (cca. po týdnu, nesmíme hned, abychom prasklinu zase nepraskli), začneme paty jemně obrušovat pemzou. Samozřejmě je potřeba předtím ponechat paty alespoň 10 minut v teplé vodě (můžeme přidat kávovou lžičku soli Meine Base). Po obroušení mažeme pouze balzámem s dračí krví a hydratujeme zase až ráno po probuzení. Pemzu používáme max. 2x do týdne, ať má pokožka dostatek času si odpočinout a zregenerovat se.

ProtožeJsi_články (2)

 

Pokud zvládneme hydrataci vícekrát za den, je to jedině ku prospěchu. V začátcích je ale opravdu potřeba mazat denně aby došlo ke zjemnění kůže a bylo možné zrohovatělou vrstvu pokožky postupně odstranit a tím navíc i zmírnit riziko tvorby dalších prasklin.

Neléčené prasklinky omezují v chůzi, bolí a postupem času se mohou stát velkým zdravotním problémem. Zejména u diabetiků je péče o nohy a nehty obecně velice důležitá.

Pravidelná hydratace a péče s pemzou zamezuje nadměrnému tvoření kůže, napomáhá regeneraci a pečuje o chodidla preventivně.

PS: stejně můžeme postupně zahojit i mozoly na rukou. Dostatečně zahojit balzámem a následně hydratovat.

 

Veronika (1)_1 

Zpět do obchodu