Vážení zákazníci. Chceme Vás upozornit na to, že z důvodu povodní se mohou Vaše zásilky zpozdit. Sledujeme situaci a balíčky posíláme dle stavu. Děkujeme za pochopení a všem zasaženým posíláme spoustu sil!! Slavíme 2. NAROZENINY! 🎉 Se slevovým kódem “mamenarozeniny2” nakoupíte s 12% slevou po celé září. 🤍 V případě nejasností co nakoupit a jak pečovat o ekzém navštivte NÁŠ BLOG! Najdete tam všechny potřebné informace a postupy v péči.

Suchá pokožka, jak o ni pečovat s kosmetikou protože JSI

Pojďme si říct něco málo o anatomii kůže.

Kůže má několik vrstev a ovlivňuje ji mnoho faktorů. Jiný stav kůže mají staří lidé, jinou kůži mají miminka a jinou pokožku mají napřsportovci.

Miminka mají epidermis málo vyvinutou a kožní bariéra je VYSOCE PROPUSTNÁ! Vstřebávání látek je na poraněné pokožce rychlé a proto je zásadní chránit citlivou dětskou pokožku a opravdu vědět co na pokožku malých dětí aplikuji. Podrobnější informace o dětské kůži najdete tady. https://www.protozejsi.cz/blog/pece-o-detskou-citlivou-pokozku/


Je tedy potřeba si uvědomit, že suchá kůže se v anatomii považuje za kůži POŠKOZENOU a podle toho je potřeba k péči přistupovat. Zdravá kůže má rovnoměrné zabarvení, hladký povrch, je dostatečně hydratovaná, přiměřeně citlivá na dotek, tlak a teplotu. Když je přirozená bariéra kůže narušena, je její ochranná funkce a zdravý vzhled v ohrožení. Kůže ztrácí hydrataci a pružnost a může být na pohled i na dotek suchá, hrubá, popraskaná a/nebo ochablá. Stává se citlivější na vnější vlivy (např. slunce, vodu a změny teploty, zejména mráz a chlad) a je více náchylná k infekci. 

Představte si, že byste její část dali pod mikroskop a až tam byste viděli, že ty šupinky na Vaší kůži jsou vlastně trhlinky a kůže je poraněná. Až v tento moment byste možná pochopili, proč krémy na kůži mohou pálit, proč Vás kůže svědí, proč se Vám dělají po koupeli po těle červená místa a proč se leckdy stav spíš zhoršuje a na pokožce vznikají červená ložiska. Tohle všechno jsou tzv. obranné mechanismy našeho těla, které nás upozorňují na to, že naší pokožce něco vadí, že jí něco dráždí a čím více a častěji se to děje, tím více tělo naléhá abyste s tím přestali. Vaším úkolem je pokožce pomoci a zamyslet se nad tím, s čím vším je Vaše pokožka v kontaktu a snažit se každou jednotlivou věc vyřešit (voda, chlor, hygienické potřeby, kosmetika, prací prášek, aviváž a materiály oblečení).

A jak se tedy o takový problém starat s kosmetikou protože JSI?

Ideální by bylo promazávat pokožku tělovými másly, olejíčky, popř. našim pečujícím tělovým balzámem. Pečující tělový balzám obsahuje pouze malé množství kandelilového vosku, aby pokožku neudusil, zároveň tvoří na pokožce ochranný film a chrání tím pokožku před dalším vysoušením. Společně s kvalitním jojobovým olejem v bio kvalitě a bio bambuckým máslem dokáže pokožku promazat a napomoci zahojení suché kůže. Balzám se po kontaktu s pokožkou ihned rozpouští a není potřeba vyvíjet přílišný tlak na kůži. Stačí pár aplikací na celé tělo (v případě, kdy je kůže pouze suchá), pokožka se balzámem krásně zvláční, drobná poranění se zahojí a poté se plynule přechází z balzámu na zklidňující krém. Zklidňující hydratační krém odstraní hrubost a suchost pokožky, hezky zhydratuje a krásně dětskou kůži opečuje.

 

Pokud už máme na těle SUCHÁ ložiska, která jsou růžová až červená a došlo zde k porušení integrity kůže, zde už samotné oleje nestačí, tady je potřeba podpořit hojení a kůži ochránit, ideálně zinkovou mastí značky protože JSI.

Jako doprovodná péče, a vhledem ke stavu vody, se doporučuje dávat dětem do koupele sůl Meine base, která zvedá ph vody o 1-2 stupně. Díky tomu voda přestane pokožku vysušovat, dráždit již vzniklá místa a navíc podporuje pokožku v samopromaštění. Při pravidelném používání je pokožka po koupeli hezky hydratovaná.

 

Sledujte stav Vaší pokožky a pokuste se jí pomoci. Když nad tím začnete přemýšlet tímto způsobem, začnou Vám některé věci připadat logické a péče začne být efektivnější a vy si tak ulevíte. :-) Navíc, suchá pokožka je citlivá na horkou vodu, chlorovanou vodu, používání aviváže a nevhodného pracího prášku, pocení a na spoustu dalších věcí. Začne svědit, začnete se škrábat, kůže je červená, citlivá a ekzém je na světě. Začnete tedy pečovat o pleť jednoduchými, ale cílenými kroky a dejte jí čas. 🫶🏻


Veronika (1)_1

Zpět do obchodu